Onze Bieren

Kies een biertype en ontdek onze bieren.

Mein Nelson Sauvin (TAPX) (Weizenbock)

Dit bier werd in 2011 door de Duitse brouwerij speciaal gebrouwen voor de 25e verjaardag van de ABT-cafés. Nu is het weer even terug. In het bier zit de Nieuw-Zeelandse Nelson Sauvin hop. Brouwerij directeur Georg Schneider en brouwmeester Hans-Peter Drexler hebben een unieke fermentatiemethode gebruikt in combinatie met verschillende gistsoorten en een traditionele nagisting. Het bier heeft een fruitig karakter dat in smaak neigt naar een sterke witte wijn.
Brouwerij: Schneider Weisse G. Schneider & Sohn, Kelheim – Duitsland.

Check in on Untappd
Alcohol:7.3%
IBU:27
Verkrijgbaar:Van de tap

Tungri Blond (Blond)

TUNGRI Blond is een heerlijk fris blond bier met een kruidig en lichtfruitig aroma. De smaak wordt verkregen door de keuze van de gist en de drievoudige toevoeging van hop doorheen het brouwproces. Het bier heeft een fijne CO2-pareling en een stevige schuimkraag. Fris van smaak en evenwichtig licht bittertje. Vrij helder bier, met gist uitgeschonken iets troebeler.
Brouwerij: Amburon Belgian Craft Brewery, Tongeren – België.

Check in on Untappd
Alcohol:7.5%
IBU:27
Verkrijgbaar:Van de tap

St. Louis Faro (Faro)

St. Louis Faro is een faro met een alcoholpercentage van 3,2%. Het bier werd samengesteld uit jonge geuze en kandijsuiker.
Brouwerij: Van Honsebrouck, Ingelmunster – België.

Check in on Untappd
Alcohol:3.2%
Verkrijgbaar:Van de tap

Dr. Raptor (Imperial IPA)

Deze Double IPA knalt eruit in geur, kleur en smaak. Dit is gewoon een fors apparaat wat je gewoon eens moet drinken om te ervaren. Het bier is ongefilterd en ongepasteuriseerd, hij is keihard gehopt en om die reden geen bier om weg te zetten. Hoe jonger dit bier wordt gedronken hoe beter!
Brouwerij: Het Uiltje, Haarlem – Nederland.

Check in on Untappd
Alcohol:9.2%
IBU:75
Verkrijgbaar:Op fles

Jopen Heavy Cross TIPA (IPA - Triple)

Heavy Cross is een Tripel IPA en extra zwaar gehopt. Door het gebruik van de hopsoorten Nelson Sauvin (een Nieuw-Zeelandse hop, typisch Sauvingnon Blanc karakter) en Hallertau blanc heeft deze Tripel IPA een fris karakter. Dit doet denken aan witte druiven en kruisbes. In combinatie met de Citra-hop zorgt dit voor een explosie van zomers fruit. Een echte dorstlesser voor de zonnige dagen!
Brouwerij: Jopen, Haarlem – Nederland.

Check in on Untappd
Alcohol:10.0%
IBU:107
Verkrijgbaar:Op fles

Sinebrychoff Koff Porter 2007 (Baltic Porter)

Waarschijnlijk het bekendste bier van Finland. Het is een zeer donker Imperial Stout bier, bovengistend met een stevige karamelkleurige schuimkraag. Het bier is vol, intens, droog met rokerige licht fruitige smaak. Dit bier heeft vanaf 2007 in onze kelder liggen rijpen.
Brouwerij: Sinebrychoff, Kerava – Finland.

Check in on Untappd
Alcohol:7.2%
IBU:45
Verkrijgbaar:Van de tap

Dry Hopped Beer Cider (Cider)

De cider van beer maar dan gedrooghopt. Een perfecte cross-over tussen sprankelende appelcider en bier. Gemaakt van vers geperst appelsap en Mosaic hop. Denk aan de zomer, verse appel, hooi, citrus en hars.
Brouwerij: Bear Cider, ‘s-Graveland – Nederland.

Check in on Untappd
Alcohol:5.0%
Verkrijgbaar:Van de tap

Miss Hooter (IPA - White)

Miss Hooter! Een 4,4% hoppy wheat beer met Nelson Sauvin and Amarillo hops.
Brouwerij: Het Uiltje, Haarlem – Nederland.

Check in on Untappd
Alcohol:4.4%
IBU:40
Verkrijgbaar:Op fles

FF Lekker Met Je Bek In Het Zonnetje (Session IPA)

Lentezon, zomerzon en najaarszon! Als je maar lekker in het zonnetje kan zitten! Deze sessionable pale ale is volgepropt met Amerikaanse Citra & Cascade hop en een keer geen nekslag van 13%! Slechts 3.6% alcohol en lekker doordringbaar! Dit bier is perfect geschikt voor:op een terras, op de boot, op het strand, in het bos, in een hot tub, bij je schoonmoeder, in het park en op een heleboel andere plekken. Als je maar ff lekker met je bek in het zonnetje kan zitten.
Brouwerij: Het Uiltje, Haarlem Nederland.

Check in on Untappd
Alcohol:3.6%
IBU:30
Verkrijgbaar:Op fles

Dikke Lul 3 Bier! (American IPA)

1-2-3 en tot de 4. Het maakt niet uit, dikke lul drie bier! If you are not from the Netherlands please do not translate the name of this beer! (Obviously you are going to now!) However this extraordinary hoppy pale ale was named after a Dutch and even Haarlem’ saying (found out after we made the beer). Awesome hop forward and dry-ridiculously-hopped American Pale Ale. Light/medium bodied and a lot of dank hops in it. The good stuff ☺
Brouwerij: Uiltje, Haarlem – Nederland.

Check in on Untappd
Alcohol:5.6%
IBU:60
Verkrijgbaar:Op fles

Amarillo Sun (American Blonde Ale)

Amarillo Sun is een eigentijds verfrissend zomerbier met de smaak naar meer. Geselecteerde hopsoorten en granen maken dit bier een lekker doordrinkbaar bier, waarbij de Amerikaanse hoppen een tikje citrusachtige afdronk geven.
Brouwerij: De Witte Leeuw, Wezep – Nederland.

Check in on Untappd
Alcohol:6.0%
IBU:25
Verkrijgbaar:Van de tap

Poperings Hommelbier (Belgian Strong Golden Ale)

Het mooie troebele, donkergele biertje heeft een uitgesproken smaak waarin je inderdaad honing kunt herkennen. Je zou denken dat “hommel” de link met de honingsmaak kan verklaren, maar dat is niet helemaal waar. “Hommel” betekent in het plaatselijke dialect gewoon hop! Het biertje heeft een alcoholpercentage van 7,5% en die alcohol kun je ook goed proeven. Wat overheerst is toch wel de frisbittere smaak, die dankzij het gebruik van drie verschillende hopsoorten toch weer uniek is.
Brouwerij: Brouwerij Van Eecke, Watou – België.

Check in on Untappd
Alcohol:7.5%
IBU:40
Verkrijgbaar:Op grote fles 75cl

Berne Abt Tripel (Tripel)

Goudgeel blond is een zwaar bier van hoge gisting, 9% alcohol, zacht zoet en een pittige bitter. Een krachtige tripel met lichte kruidentonen en gemakkelijk doordrinkbaar waardoor deze als “gevaarlijk lekker” wordt ervaren. Abt Tripel is bier dat hergist op fles.
Brouwerij: Berne Abdijbier, Heeswijk-Dinther – Nederland.

Check in on Untappd
Alcohol:9.0%
IBU:20
Verkrijgbaar:Op fles

Watou’s Wit Bier (Witbier)

Watou’s Witbier opent met een geur van koriander, waarna de smaak snel en attent gemaakt wordt door de frisse citrusvruchten en de zachte sinaasappeltoets met een fijne tarwesmaak. De smaak evolueert geleidelijk naar kruidige noten, frisse kruiden en verse hop met een lichtzure body. De fruitige nasmaak van citroen en abrikoos blijven door het zachte koolzuur aangenaam aanwezig.
Brouwerij: Brouwerij Van Eecke, Watou – België.

Check in on Untappd
Alcohol:5.0%
IBU:11
Verkrijgbaar:Van de tap

Maneblusser (Blond)

Brouwerij Het Anker besloot voor de Mechelaars een vlot drinkbaar stadsbier te brouwen, dat toch voldoende pit in zich heeft om met volle teugen van te genieten. Er werd gekozen voor de Maneblusser: een blond bier van 5,8% alc. vol. met een licht citrus aroma en een fijne afdronk, gebrouwen volgens de traditionele methode van hoge gisting.
Brouwerij: Het Anker, Mechelen – België.

Check in on Untappd
Alcohol:5.8%
IBU:20
Verkrijgbaar:Van de tap